Categorieën
Wonen

Hoe onderhoud je je werkschoenen?

Als je meerdere dagen per week werkt, is het belangrijk om jouw werkschoenen goed te onderhouden. Je wilt natuurlijk dat ze zo lang mogelijk meegaan en langer comfortabel blijven. Maar het onderhoud van werkschoenen is niet zo eenvoudig, het vereist de juiste kennis en het juiste onderhoudsgereedschap. 

 Verzorging na gebruik 

Heb je een lange dag op je werk gehad en ben je eindelijk thuis. Het liefst zou je je werkschoenen uittrekken en direct op de bank gaan liggen, maar het kan zijn dat je werkschoenen nog vuil zijn. We begrijpen dat je er misschien niets van merkt, maar het is erg belangrijk om je werkschoenen elke dag schoon te maken. Daarom raden we aan om een ​​doek of borstel te gebruiken om vuil van zand of modder te verwijderen. 

 Tips voor het onderhoud van werkschoenen 

 • Zoals hierboven vermeld vuil verwijderen na een werkdag 

 • Werkschoenen op een droge en geventileerde plaats bewaren 

 • Als de werkschoenen na een werkdag nog nat zijn, laten drogen goed. Maar doe het niet bij de verwarming, want dan drogen ze uit 

 • Het is misschien niet voor iedereen mogelijk, maar als je 2 paar werkschoenen kopen, zodat je kunt de werkschoenen afwisselend gebruiken. Dit geeft de werkschoenen de tijd om te verschijnen en te drogen. Indien dit financieel niet mogelijk is, is het ook mogelijk om extra steunzolen aan te schaffen. 

 Impregneren van werkschoenen 

Wilt u extra bescherming voor uw werkschoenen, dan is er de mogelijkheid om werkschoenen te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de werkschoenen waterdicht zijn. Impregneren is het belangrijkste middel om werkschoenen te beschermen bij nat weer. Daarom is het erg belangrijk om werkschoenen regelmatig te impregneren.