Van tastbare materie naar abstracte informatie

Van tastbare materie naar abstracte informatie
In i996 raakte ik bij een borrel in gesprek met de directeur sociale zaken van Heineken. Ik liep al een tijdje rond met de gedachte dit boek te schrijven en deze ontmoeting vormde een mooie aanleiding hem te vragen hoe de ontwikkeling in de productietechniek op een termijn van jaren de structuur van het productieproces in zijn bedrijf had veranderd. In enkele kantoorruimte huren maastricht minuten schetste hij me het beeld van een golf van technologische verandering die was binnengespoeld door de voordeur van het bedrijf, waar het feitelijke brouwen plaatsvindt, en inmiddels de achterkant, de logistiek en aflevering, had bereikt. ‘Als je vijftien jaar geleden bij ons op bezoek was geweest, had je mannen gezien met leren voorschoten die het brouwsel proefden en hier en daar aan een kraan draaiden. Dat hele proces is nu volledig geautomatiseerd.’ Mijn volgende vraag was welk opleidingsniveau in het nieuwe productieproces minimaal kantoorruimte huren breda werd vereist. Daar was hij heel duidelijk over: een middelbare beroepsopleiding en niets minder. En, terwijl zijn stem daalde: ‘Dat is eerlijk gezegd precies ons probleem. We hebben nog zo veel lts’ ers rondlopen en we weten eigenlijk niet wat we daarmee moeten aanvangen.’ Ruwweg een derde van de kantoorruimte huren amsterdam Nederlandse beroepsbevolking heeft alleen lagere school of een lagere beroepsopleiding gevolgd. Dat zou dus betekenen dat een derde van de Nederlanders te weinig scholing heeft gehad om bier te brouwen. De ontknoping volgde twee jaar later. Alle i.700 werknemers in de brouwerijen in Den Bosch en Zoetermeer werden getest kantoorruimte huren haarlem op hun inzetbaarheid of,
zoals dat heet in het hedendaagse managementjargon, hun employability. De uitkomst van het onderzoek bood uitzicht op cursussen en mogelijkheden om nieuwe werkervaring op te doen.

Geef een reactie