Bevordering van de creativiteit

Gerelateerde afbeelding

Bevordering van de creativiteit in organisaties Het is zinvol dat iedereen, van hoog tot laag, gestimuleerd wordt zijn creatieve capaciteiten te gebruiken ten behoeve van de organisatie waarvoor hij werkt. Niet iedereen zal zijn doelstelling gedachten hoeven te laten gaan over de doelstellingen van de organisatie, maar wel over uitwerking de uitwerking daarvan. Managers met een kantoorruimte huren maastricht algemene verantwoordelijkheid hebben, bij het bepalen van wat de organisatie zal gaan doen, vooral met betrekking tot het opzetten van vernieuwingen de plicht om creatief te zijn.
De volgende principes zijn onder meer van belang voor het creëren van een open atmosfeer: Het centraliseren van de taakactiviteiten gericht op vernieuwing. Men kan bijvoorbeeld denken aan een kerngroep die op bevordering van de creativiteit is gericht. De selectie van generalisten. Een specialist zal te veel belemmerd worden in het relateren van zijn bekwaamheden aan problemen op kantoorruimte huren breda andere gebieden. Toegang tot ondersteunende diensten. Verzekerd zijn van alle nodige informatie. Het slechten van barrières. Het effect van barriéreproducerende zaken als gezag, status en specialismen moet men minimaliseren. Minimaliseren van tussenschakels. Tussenschakels fungeren vaak als buffer tussen groepen. Aanmoediging kantoorruimte huren amsterdam van vernieuwing. In minder op vernieuwing georiënteerde organisaties zijn er weerstanden tegen veranderingen.
Deze punten betreffen met name de structuur van een organisatie. Ook op het individuele vlak kan men activiteiten ontplooien ter bevordering van de creativiteit. In de eerste plaats moet men zelf de principes van het creatieve denken in acht nemen oefenen en zich oefenen in creatief denken. Belangrijk zijn de volgende punten: wees attent op condities die het denken belemmeren; kantoorruimte huren haarlem wees flexibel; wees niet te snel kritisch; laat uw gedachten de vrije loop.
In de tweede plaats moet men zelf als manager ook al het mogelijke doen, opdat in de eigen omgeving een klimaat ontstaat waarin creativiteit kan gedijen. Hiertoe zijn de volgende principes van belang: heb respect voor ongewone vragen; heb respect voor ongewone ideeën; toon uw medewerkers dat hun ideeën waarde hebben.

Geef een reactie