Nieuwe technieken

Dat is sinds vorige week werkelijkheid in een McDonald’s-filiaal in Seoul, en bij gebleken succes zal het worden uitgerold naar de rest van de keten. Het gaat hier om een samenwerkingsverband met SK Telecom, Korea’s dominante mobiele telefoonaanbieder.
McDonald’s verwacht er veel kantoorruimte huren maastricht van, met name tijdens het lunchuur. Zoals iedereen die wel eens in Seoul is geweest, weet, staan alle Koreanen massaal om twaalf uur ’s middags op van hun bureau om aan de lunchhap te gaan. Het resultaat is een gedrang in tienduizenden kantines en restaurantjes
waarvoor het woord ‘spitsuur’ te zacht is uitgedrukt. Dit nieuwtje moet verlichting brengen.
Of de verwachting zal worden waargemaakt? Het systeem is er simpel genoeg voor. Enige nadeel: je moet er eerst een applicatie voor op je telefoon downloaden. En een telefoon hebben die SK’s populaire Nate-service aankan. Nate is de reden dat Google Mobile en Yahoo Mobile het kantoorruimte huren breda voorlopig wel kunnen schudden in Korea. Maar dat hebben bijna alle gadgetgekke Koreanen inmiddels. Bron: Korea Times. september 2007
Augmented reality (AR)
Er ontwikkelen zieh continu nieuwe technieken, met als een van de bekendste voorbeelden augmented reality (AR). AR kan het best vertaald worden met “verrijkte realiteit”. Een eerste Nederlandse mobiele applicatie was Layar. Daarbij wordt informatie over de omgeving, zoals huizen die te koop zijn, over het live camera beeld van je telefoon getoond kunnen worden. De techniek maakt kantoorruimte huren amsterdam het mogelijk om computerschermen en de werkelijkheid (actuele videobeelden) over elkaar heen te !eggen. In de logistiek zijn er toepassingen met orderpicken te verwachten. ‘Augmented reality’ kan de volgende stap na voicepicking zijn. Een orderpicker ziet dan met een speciale helm/bril op exact welke colli hij moet oppikken van welke locatie en hoeveel. BMW heeft op het intern et filmpjes gezet, waarbij een monteur met behulp van AR een auto kan demonteren zonder een aparte handleiding te raadplegen.
TUSSENVRAAG 11.5 De proef met intelligent agents in de kantoorruimte huren haarlem Rotterdamse haven gaat over de toewijzing van binnenvaartschepen aan container terminals. Zou je op die manier ook vrachtwagens aan distributiecentra kunnen toewijzen?

Geef een reactie